Mainmenu
1 / 1
Nationaliteit/school
Oekraïens, Russisch
Malevich had een poolse vader, die na de poolse opstand tegen de russische overheersing naar Oekraïne gedeporteerd werd en daar met een russische trouwde
Geboren
Kyiv (stad) 1879-02-23
Lange tijd werd gedacht dat Malevich in 1878 geboren was, ook is er verwarring over de datum, 11 februari, 11 maart of 23 februari. Hier wordt de geboortedatum zoals opgenomen in Stedelijk 2014, p. 231 aangehouden.
Overleden
Sint-Petersburg (stad) 1935-05-15
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, genrevoorstelling, geometrische abstractie, landschap (genre), portret, zelfportret
Product
kostuumontwerp
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
kubisme, futurisme, suprematisme, constructivisme
Ingevoerd op: 1992-01-17; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?