Mainmenu
Kwalificaties
architect, docent aan academie, graficus, graveur (prentmaker), vervaardiger van houtsnedes, tekenaar, glasontwerper, meubelontwerper, interieurontwerper, schilder
oprichter van De Ploeg, werkplaatsen voor kunstnijverheid, zie F. Huygen 2007, p. 434
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Den Helder 1869-02-14
Overleden
Amsterdam 1923-11-28
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Rond 1900 vormde hij samen met architecten Bauer, Berlage, Lauweriks, Walenkamp en Kromhout de kern van het in 1855 opgerichte bouwkundig Genootschap Architectura et Amicitia, waar de basis werd gelegd voor bijna alle Nederlandse architectuurstromingen in de twintigste eeuw. Van Gendt en De Bazel werkten samen aan het voormalige hoofdkantoor van de Nederlandse Handel-maatschappij ("De Bazel") aan de Vijzelstraat in Amsterdam, zie Guido Hoogewoud 2007, p. 56-67. zie ook F. Huygen 2007, p.434 voor samenwerking met Lauweriks.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
Leraar aan academie/universiteit
School voor Kunstnijverheid (Haarlem)
geboren
werkzaam in
overleden
Standplaats archief
archief Firma E.J. van Wisselingh & Co.
Project
NOA
Ingevoerd op: 1994-01-11; Laatste wijziging: 2020-04-06

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?