Mainmenu
1 / 1
19 afbeeldingen

Anton Mauve

man / Nederlands
Monogrammeert als
AM
Kwalificaties
aquarellist, schilder, tekenaar, etser
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Zaandam 1838-09-18
Overleden
Arnhem (plaats) 1888-02-05
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
in 1874 gehuwd met Ariette Carbentus; vader van Anton Mauve (1876)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1853 - 1888
ca. 1853-1888
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, figuurvoorstelling, landschap (genre), heidelandschap, polderlandschap, strandgezicht, dorpsgezicht, winterlandschap, boerderijstilleven, portret, stilleven, diervoorstelling (genre), marine (genre), kerkinterieur, stadsgezicht
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Haagse School
Ingevoerd op: 1992-02-01; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?