Mainmenu
Kwalificaties
schilder, tekenaar, architect, graficus, industrieel ontwerper, kunstnijveraar, illustrator, tuinarchitect, typograaf, sieraadontwerper, directeur van academie, docent aan academie, meubelontwerper
Behrens was directeur van de Kunstgewerbeschule in Düsseldorf en docent aan de Preußische Akademie der Künste in Berlijn (vanaf 1936).
Nationaliteit/school
Duits
Geboren
Hamburg-Borgfelde 1868-04-14
Overleden
Berlijn 1940-02-27
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe (Zweigstelle Karlsruhe)
Behrens deed de vooropleiding schilderkunst aan de Akademie der Bildenden Künste in Karlsruhe (1885-87). Hij kreeg in 1888-89 privé-onderwijs van Ferdinand Brütt in Düsseldorf en daarna van Hugo Kotschenreiter in München.
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, portret
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Düsseldorfer Malerschule, Jugendstil
Ingevoerd op: 1991-11-21; Laatste wijziging: 2020-04-07

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?