Mainmenu
Kwalificaties
prentkunstenaar, tekenaar, kunsthandelaar, kunstagent
Van de Passe was employed by King Christian IV of Denmark. In 1637 he received from Christian IV in charge of the paintings for Kronborg Slot. He had to find Dutch painters for this assignment. Van de Passe gave commissions to Crispijn van de Passe II, Abraham Bloemaert, Jan van Bijlert, Adam Willaerts, Adriaen van Nieulandt, Salomon Koninck, Nicolaus Knüpfer, Claes Moeyaert, Isaac Isaacsz, Simon Peter Tilman and Gerhard van Honthorst (Gerson 1942/1983 and Schepelern/Houkjær 1988).
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands, Deens
Geboren
Keulen 1595
c. 1595
Overleden
Kopenhagen 1647-05-06
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
oldest son of Crispijn van de Passe I, brother of Crispijn II, Willem and Magdalena
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portret
Ingevoerd op: 1992-01-19; Gewijzigd op: 2017-06-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?