Mainmenu
Nationaliteit/school
Russisch
Geboren
Smolensk/Sint-Petersburg (Rusland) 1882-03-19
Bén. (p.56) / Bown: Smolensk, but possibly St. Petersburg; Other sources: Smolensk
Overleden
Nyack (New York) 1946-08-12
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Sudeikin has been married for some time to the artist Vera Stravinskaya (1888-1982)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
collaboration with theater design in Paris (after 1920)
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
architectuur (genre), genrevoorstelling, figuurstudie (hoofdonderwerp), naaktfiguur, figuurvoorstelling, interieurs, landschap (als genre), literatuur (genre), portret, stilleven, vogelvoorstelling
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
symbolisme
Ingevoerd op: 1992-01-25; Gewijzigd op: 2017-09-18

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?