Mainmenu

Taddeo Zuccaro

man / Italiaans
Kwalificaties
schilder, frescoschilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Sant' Angelo in Vado 1529-09-01
Overleden
Rome 1566-09-01/1566-09-02
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
brother of Federico Zuccari (1539/43-1609)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Cort made several prints after his work
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Rome 1544
    painted facades; became painter to pope Julius III; fresco's in Mattei Chapel in Santa Maria della Consolazione (1553-1556), Fragipani chapel in San Marcello al Corso (1558-1559)
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, figuurstudie (hoofdonderwerp), figuurvoorstelling, historie (genre), mythologie, christelijk religieuze voorstelling
Ingevoerd op: 1992-02-01; Laatste wijziging: 2023-05-17

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?